V. 38

2012-06-14 18:21:32 Våran lill* kopia♥
» Kommentarer(6) «


Tiden går så jäkla snabbt.. Att vi redan är inne i vecka 38 är helt sjukt, snart är du hos oss "på riktigt" och inte inbäddad i min mage!! wiiiee... ♥

Med risk för nakenchock ;)

BEBIS:

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

VÅRAN LILL* GODING:

Verkar trivas bra i min mage.. sprattlar som vanligt mest på morgon och kväll=) Har inte fixerat sig ännu så visar hon minsta tecken på att vilja komma ut så måste vi ringa ambulansen.. Lite läskigt men ändå skönt att dom tar de säkra före de osäkra!! Imorgon ska vi in och göra ett extra ultraljud för att kolla vikten och att hon mår bra där inne.

MAMMA:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

JAG:

Mår fortfarande hyffsat bra, börjar dock bli rätt trött på magen men nu är de ju inte så långt kvar så de är bara till att hålla ut.. Nätterna har börjat bli lite jobbiagre, nu måste ja kissa MINST 2 ggr plus att ryggen värker som tusan (känns som mensverk from hell) Det är riktigt skönt att ja slutat jobba för kroppen orkar inte med en hel dag utan vila så nu är de ja, bebis & kitan som sover middag nästan varje dag=)

LIFE IS GOOD♥


Kommentarer
Postat av: Hemma Hos Elinor

Du har ju så fin mage :)

Hoppas hon tittar ut snart.

2012-06-14 @ 19:53:24
URL: http://hemmahoselinor.blogspot.com
Postat av: Sandra

Shit vad spännande, snart är hon ute och ni får njuta ;)

Du har verkligen en jättefin mage, du strålar !!



Kram & lycka till när det sätter igång <3

2012-06-14 @ 20:11:59
URL: http://www.trainingbysandy.blogspot.com
Postat av: Sara

Du är så otroligt fin vännen!! :) snart är hon ute, det är så spännande det sista nu! Kram på dig

2012-06-15 @ 08:05:57
URL: http://saraorrben.blogg.se/
Postat av: Ylva

Vad fin du är Zandra, och jag saknar dej mycket!!

2012-06-15 @ 12:19:34
Postat av: Jenny Andrén

Åh vilken fin mage du har!! :)

2012-06-15 @ 14:15:07
Postat av: zandra

TACK va söta ni är!! <3

2012-06-21 @ 08:33:50
URL: http://justarrived.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback